Products

YENİ ENERJİ ETİKETİ

AB enerji etiketi ilk olarak 1995'te tanıtıldı. Enerji tüketimiyle ilgili ev tipi ürünler hakkında doğru, tanınabilir ve karşılaştırılabilir bilgiler sağlamak üzere tasarlandı ve cihazlarda teknolojik ilerlemenin itici güçlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu etiketin cihazda, perakende satış noktalarında ve tüm web sitelerinde gösterilmesi yasal bir zorunluluktur.

Yıllar içinde, enerji tasarrufu teknolojisindeki sürekli iyileştirmeler, büyük ev aletlerini A ile A+++ arasında derecelendirme ölçeğinin en üstüne çıkardı, ancak bu, teknolojideki diğer gelişmeleri sınırlandırmaktadır.

Buna izin vermek için, bu enerji derecelendirmeleri arasındaki boşluğun yeniden ölçeklendirilmesi gerekir ve bu, yeni ölçüm kriterlerinin geçerli olduğu yeni bir enerji etiketinin ortaya çıkması ile sonuçlanmıştır. Yeni enerji etiketi, endüstride geliştirme için geniş alan sağlayacak ve müşterilerin ürünleri çok daha kolay karşılaştırmasına olanak tanıyacak.

DEĞİŞEN NEDİR?

En büyük değişiklik, mevcut verimlilik derecelendirme sınıflarının yeniden ölçeklendirilmesi ve hiçbir artısı olmayan basit bir A-G ölçeğine döndürülmesidir.

A+++/A+ artık olmayacaktır.

Diğer ortak değişikler şöyledir: 

  • Bir veri tabanına bağlanan, ürünün özelliklerine erişen QR Kodu.

  • Modelin enerji tüketimi, etiketin ortasına daha belirgin bir şekilde yerleştirilmiştir.

  • Tüm ürünler için A-D'den gelen gürültü derecelendirmeleri.

  • Piktogramlar değişimleri. Bazıları aynı kalırken bazıları yenidir veya yeni test veya ölçüm yöntemlerini yansıtacak şekilde revize edilmiştir.

HANGİ ÜRÜNLER BU DEĞİŞİMDEN ETKİLENDİ?

Bu güncelleme sadece aşağıdaki ürün gruplarını etkilemektedir:

  • Çamaşır makineleri

  • Yıkama/kurutma makineleri

  • Bulaşık makineleri

  • Buzdolapları & Dondurucular

  • Şarap soğutucular

Yeni enerji etiketi örnekleri sağ tarafta gösterilmiştir.

Bu noktada başka ürün kategorileri yeni enerji etiketine geçiş yapmayacaktır.

BU DEĞİŞİM NE ZAMAN UYGULANACAKTIR?

1 Kasım 2020'den itibaren müşteriler ve perakendeciler, yeni etiketi (mevcut etiketle birlikte) kutuda bulacaktır. Bu yasal bir zorunluluktur. Yeni etiketin henüz görüntülenmesi gerekmez, ancak mağazada ve online olarak yalnızca yeni etiketlerin gösterilmesinin gerektiği 1 Mart 2021'de kullanıma hazır halde tutulmalıdır.